Penafian

Berikut adalah terma dan syarat kepada pelawat yang menggunakan blog ini. Syarat dan Penafian blog ini yang perlu dipatuhi adalah seperti digariskan di bawah:

1. Semua kandungan yang terdapat di blog ini adalah untuk tujuan penyebaran dan perkongsian maklumat sahaja.

2. Pemilik blog ini tidak bertanggungjawab atas ketepatan atau kelengkapan maklumat pada laman web ini atau yang didapati dengan mengikuti setiap link di laman blog ini.

3. Pemilik tidak akan bertanggung jawab atas kesalahan atau kelalaian dalam penggunaan maklumat di blog ini. Pemilik tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerugian, kecederaan, kelalaian, kemalasan, ketidak puashatian, atau sebarang perkara yang boleh menyukarkan dan membuatkan perjalanan hidup pemilik blog ini tidak seperti yang dirancangkan, atau kerosakan hidup pengunjung, daripada paparan atau penggunakan maklumat yang terdapat didalam blog ini.

4. Pemilik tidak akan bertanggungjawab atas segala bahan (sama ada berunsurkan politik, fitnah, lucah dan lain-lain) dan hakcipta yang diletakkan di atas mana-mana item (foto, grafik, audio, teks, bahan interaktif dan lain-lain bahan berkaitan) dalam halaman ini.

5. Tidak dijamin segala artikel di laman web ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.
Sebahagian besar artikel dan komen mungkin sudah tidak sesuai lagi pada satu-satu masa. Maka, ia adalah di luar kawalan kami.

6. Jika kami menyarankan sesuatu produk atau sesebuah pihak atau individu, tidak bermakna kami mengetahui segala-galanya mengenai pihak tersebut. Jadi, jika pihak tersebut melakukan penipuan atau sebagainya, pembeli itu sendiri yang perlu berurusan dengan pihak tersebut. Ia di luar kawalan dan tanggungjawab kami.

7. Semua iklan berbayar di blog ini adalah di luar kawalan kami. Namun kami sentiasa mencuba untuk menapis iklan-iklan yang bermanfaat sahaja.

8. Semua pendapat serta tulisan di dalam laman web ini atau komen artikel adalah pendapat peribadi individu tersebut. Kami tidak dapat memantau kesemuanya, tetapi jika ia melanggar undang-undang atau maklumat yang palsu atau tidak benar, sila beritahu kepada pentadbir untuk tindakan mengubah atau membuang tulisan tersebut. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

9. Segala komen tertentu oleh pemberi komen, boleh digunakan oleh pihak kami sama ada untuk kegunaan testimonial atau sebagai bahan penulisan. Tetapi kami tetap memberi kredit kepada individu tersebut.
10. Kami berpendirian bebas dan tidak mengamalkan sebarang sekatan kepada individu untuk mengeluarkan kenyataan namun mereka tertakluk kepada terma dan syarat yang telah ditetapkan dalam laman ini.

11. Pihak kami berhak menukar terma dan syarat penggunaan di atas tanpa sebarang notis, penafian ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa.


Harap Maklum.

Ikhlas dari
Admin http://bsukanharian.blogspot.com/

0 Response to "Penafian"

Post a Comment